Smileyfritt

Att föra en textbaserad konversation utan smilies är utmanande, klurig men samtidigt befriande.

Publicerat av Christian Åhs Grevsjö

Christian är livsstilstriathlet otränad och pappa. Bor i Jönköping med två döttrar som han överöser med kärlek. Bloggen är vardagsglimtar från 1999; nu med fokus på diabetes typ 1.

Delta i diskussionen

5 kommentarer

  1. Du säger det, men hur kan ett oskyldigt litet kolon och en halv parentes hota din klurighet och frihet så mycket? Räds inte Smileyn Christian. Den är din vän :)

  2. Jenny: Haha. Jag brukar smileys och ibland ser jag ut som ett själv. Mer röd än gul, dock. Mina bloggtexter ska kunna förmedla det jag vill utan att behöva förstärka det med en smiley. En smiley är en för enkelt, istället för att anstränga sig i sina formuleringar.

    Men; i en chattkonversation, i inlägg på forum, räds jag inte för att använda dem för att slippa bli missuppfattad då mina – i mitt tycke – smått genialiska skämt inte når fram.

    torbjorn: När argumenten tar slut, tar nävarna vid.

  3. Håller med Christian och Torbjörn (ja, inte i att någon förtjänar stryk). Där utrymme/tid finns för att uttrycka sig ordentligt göre sig smileys icke besvär. De kan dock ha sin poäng för att förenkla kommunikation i kortfattade forum så som chat och sms.

Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.