Min soffa är inte ens skön att sova i

Jag minns att det var diskussion. Ganska hetlevrad. I riksadagen. Jag argumenterade för något. Minnet är grumligt. Hörde röster i bakgrunden. Mumlande, men ganska högt. Störande.

Då vaknade jag. Tvn stod på. Lampan lös ilsket och naket. Hängandes på sniskan utan kupa. 60 watt glödljus i sömniga ögon. Klockan hade passerat midnatt. Kanske var den halv två. Jag hade inte dreglat. Det sista jag minns var att jag åt kvällsmat till någon komediserie.
Gick upp. Stängde av tvn. Släckte. Ramlade in i badrummet. Tittade i spegeln. Röda ögon. Bände ut linserna. Släckte och lät kläderna falla på sovrumsgolvet. Drog täcket över huvudet och somnade. Bums.

Vaknade strax innan fem. Eller var det halv fyra. Klarvaken. Som om jag sovit klart. Funderade på om jag skulle gå upp. Slog bort tanken och vände mig om. Somnade om.

Publicerat av Christian Åhs Grevsjö

Christian är livsstilstriathlet otränad och pappa. Bor i Jönköping med två döttrar som han överöser med kärlek. Bloggen är vardagsglimtar från 1999; nu med fokus på diabetes typ 1.

Delta i diskussionen

4 kommentarer

Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.