Jag blev centerpartist i natt

– Är det okej att jag sover på din soffa i natt?
– Självklart.

Min lillebror är ofta vaken sent. Inte konstigt med hans arbetstider och -tempo. I går välsignade jag det faktum att han faktiskt har sömnsvårigheter. Jag orkade inte vara kvar hemma när sömnen inte omslutande ville befria mig. Han bjöd på öl, nachochips och en tv som visade någon actionserie. Med ljudet avstängt.
Jag vet att jag kan komma dit och det ställs inga frågor. Om jag vill ha det så. I går behövde han inte ställa några, orden rann som en vårflod ur mig.

I väntan på gryningen gjorde vi valtest och diskuterade politik. Han imponerar och argumentationstekniken är vass även om han ibland låter som en programerad MUF-robot. Nöjd med att testet sa att jag skulle rösta på Centerpartiet stängde han av tv:n lagom till att tidningsbudet släppte in tidningen och jag gjorde mig i ordning för att åka till jobbet.

– Ring om du behöver sova här igen. Eller om vi ska hänga hos dig.

Hur jag ska förhålla mig till att jag blev centerpartist måste jag fundera på. Och det förhoppningsvis inte i natt, för då vill jag sova.

Publicerat av Christian Åhs Grevsjö

Christian är livsstilstriathlet otränad och pappa. Bor i Jönköping med två döttrar som han överöser med kärlek. Bloggen är vardagsglimtar från 1999; nu med fokus på diabetes typ 1.

Delta i diskussionen

11 kommentarer

 1. Jag föväntar mig en röst på Alliansen nu ska du veta.

  En röst på moderaterna vore bäst men en på Centern duger gott.

  Anders: Du ska lita på dessa tester.

 2. A är snäll han 🙂

  Finns värre öden än att bli centerpartist.. fast du är ju inte riktigt rätt i huvudet då. 😉

 3. Och sammandrabbningen mellan Persson och Reinfeldt hoppade jag över till förmån för aikidon.

  Det snackas mycket om barnfamiljer och pensionärer. Är det en av dessa grupper jag ska identifiera mig med för att hitta ett parti att rösta på?

Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.