Hej bortglömda muskelgrupper

Det har uppstått ett tomrum. Skidskytte-VM tog slut, men då hade de börjat kasta sig utför backarna i Åre. En utmärkt överlappning. Men nu är det några dagar kvar till längskid-VM i Japan. Vad ska jag göra fram tills dess?

Var som sagt på gymmet i fredags. Nu var jag inte varken på inne-gymmet där det handlar om att vara stor, spegla sig och endast lyfta fria vikter. Inte heller var jag på Folk-Gymmet utan hade tagit mig till förorten. Där kallas det friskotek och att de fått in maskiner, löpband, motionscyklar, en roddmaskin och en cross-trainer på så lite utrymme är helt otroligt.

Jag tog det lungt och försiktigt, för att slippa träningsvärken. Nästa gång ska coachen pressa mig att ta i lite mer. Och så ska det fortsätta på fredagar under våren. Nu kändes det lite i biceps, vilket min brorsa vänligen påpekade att vi egentligen inte hade tränat. Varför har jag då lite träningsvärk?

Det känns bra i bröstet nu. Det var inga problem att simma i lördags. Inspirerade av de riktiga simmarna som tävlade för fullt övade jag och Lasse på crawl-vändningar i hoppbassängen. Nog kom vi runt alltid, men det kändes som jag snurrade åt alla möjliga håll.

Förresten är Stenmark fortfarande större än Anja. Om vi nu måste jämföra.

Publicerat av Christian Åhs Grevsjö

Christian är livsstilstriathlet otränad och pappa. Bor i Jönköping med två döttrar som han överöser med kärlek. Bloggen är vardagsglimtar från 1999; nu med fokus på diabetes typ 1.

Delta i diskussionen

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Kommentera gärna!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.